Станция LONA

20-05-2023

The Journey

Едно различно преживяване сред природата.

SOLD OUT!

Едно различно преживяване сред природата

The Journey е съвместен проект на LONA est VIA и OURHOOD Home. Това сътрудничество обещава да бъде незабравимо изживяване, което ще те пренесе в живописната Станция LONA - далеч от шума и суетата на града. Ритрийт програмата, в която главно действащо лице е връзката с природата, започва със следобед, изпълнен с ароматите на дестилерията ни, в която се произвеждат български етерични масла от роза и лавандула. Самите ние, Цвета и Таньо, ще те потопим в детайлите на процеса на производство и ползите от етеричните масла.

Кулминацията на вечерта ще е в розовата ни градина в златния час, където ще дегустираме вината ни. Ще завършим с вечеря в двора, където ще се насладим на храна от местни производители и разбира се, още вино LONA est VIA.
OURHOOD Home ще добави своята характерна нотка към събитието. Техните красиви мебели и продукти от местни марки, с които работят, ще създадат уютна и приветлива атмосфера, осигурявайки уникален OURHOOD Home щрих към всеки детайл от събитието.

Програма 20.05.2023

  • Welcome в Станция LONA 17:00
  • Посещение на дестилерията 17:30
  • Дегустация и аперитиво в розите 18:30
  • Вечеря в двора 20:30

Настаняване

Mного от вас се интересуват да пренощуват наблизо след събитието и взехме това под внимание.

Нощувка: Партнираме си с Шато-Хотел Трнедафилоф, само на 15 минути от Станция LONA, за да предложим опция за настаняване. Можеш да резервираш престоя си директно в хотела: разгледай опциите на техния уебсайт https://shatohotel.com/ или се обади на +359 89 6859084
Транспорт: А, за да направим изживяването ти още по-приятно, ще осигурим трансфер от хотела до мястото на събитието и обратно.

Добре дошъл в дома на LONA est VIA
Станция LONA

Посрещаме те в дома на LONA est VIA - Станция LONA в центъра на с. Средно Градище.

Кои сме ние?
LONA (LOcal NAture) е земеделско стопанство, производствен център на природни продукти от най-чистите местни съставки. Дестилерия за етерични масла, полета от лавандула и рози, кошери, както и лозя. Станция LONA е убежището на този семеен проект, ситуиран близо до Чирпан.

Камъните са неизменна част от пейзажа и живота на местните от Средно Градише, известно още като „плочкиното село“. Каменните къщи и дувари в селото създават усещането за безвремие, а каменистите почви са чудесно убежище за нашите дълготрайни култури – лозe, лавандула и рози.

Дестилеряита, в която алхимията и природата се сливат

Започваме пътешествието в нашата дестилерия за производство на етерични масла.

Нагледно ще ти представим процеса на водно-парна дестилация на розов цвят - хилядолетен, натурален метод за извличане на розовото масло. Ще научиш за ползите и приложенията на може би най-емблематичния и високоценен български продукт, признат по целия сват със своята уникалност.

Golden Hour: Дегустация сред розите

Като следваща стъпка ще се отправим към нашите розови градини в най-магичните часове на деня, за да пресъздадем един от най-красивите български ритуали - розобера.

На залез слънце ще сътворим остров в полето от рози. Ще направим вълшебно аперитиво с дегустация на 4 вина LONA est VIA. Ще можеш да се насладиш на нашето вино в опияняващата природа, докато ние ти разказваме за вековните традиции на розопроизводството. Повярвай ни, ще е незабравимо!

Вечеря с местна храна

Ще завършим приключението в нашия двор със специална вечеря и разбира се вино LONA est VIA.

Пищната вечеря ще е приготвена от Caroline, жена от Ирландия, която живее в района повече от 10 години. Неин почерк е интерпретация на традиционни български ястия, пригтовени с внимателно подбрани пресни съставки, снабдени от местни производители.
Масата ще е декорирана лично от Яна / Ourhood Home /, правейки обстановката незабравима.

SOLD OUT!

Изчерпано!

Ако имаш въпроси, не се колебай да се свържеш с нас. Позвъни ни или ни пиши:
 +359888415693 - Таньо (SMS, Viber, WhatsApp)
 +359887286121 - Цвета (SMS, Viber, WhatsApp)
office@gradishte-agro.com - мейл адрес

The Journey - събитие на:

Искаш ли да научаваш първи за събитията ни?

Абонирай се за нашия бюлетин. Може да се отпишеш по всяко време...